Felsökning signalkabel - ingen slingsignal

Om din robotgräsklippare har slutat fungera och du har inspekterat signalkabeln för att se om den har gått sönder, men utan resultat, är det troligt att det har skett ett kabelbrott. Du kanske märker ett blinkande blått ljus från laddningsstationen eller ett felmeddelande med texten ”ingen slingsignal” på robotgräsklipparen eller i appen.

Varför du ska anlita oss

Våra tekniker är högt kvalificerade och erfarna när det gäller installationer av robotgräsklippare. De har en omfattande kunskap, eftersom de har servat tusentals robotar under årens lopp. Genom att boka en av våra tekniker för att hjälpa dig kan du vara säker på att de kommer att hitta orsaken till eventuella fel eller problem med begränsningskabeln till robotgräsklipparen.

Våra tekniker är också utrustade med de senaste verktygen och teknikerna som krävs för att reparera kabelbrott som kan uppstå med en robotgräsklippare. Och om ett kabelbrott inte går att reparera kan våra tekniker ge dig råd om bästa tillvägagångssättet och ge dig detaljerad information om alla dina alternativ.

Vanliga orsaker till kabelbrott

Under sommarsäsongen kan blixtnedslag orsaka ett brott i robotgräsklipparens loopkabel. Detta kan konstateras efter felsökning av slingans signal och kräver ofta att hela installationen av begränsningskabeln måste läggas om. Lyckligtvis täcker försäkringsbolagen vanligtvis sådana skador som en del av deras försäkringsskydd. Byte av begränsningskabeln är ett tidskrävande arbete, men våra tekniker har den kunskap och de färdigheter som krävs för att utföra arbetet snabbt och effektivt.

På TrädgårdSmart förstår vi att felsökning av signalkabel kan vara en svår uppgift. Men med vår erfarna tekniker kan du vara säker på att han hittar vad som orsakar felmeddelandet ”ingen slingsignal”.

Verktyg som skadar kabeln

Naturfenomen som skadar kabeln

Vår robotexpert

Norra Stockholm och Uppsala

På TrädgårdSmart vet vi att det kan vara en svår uppgift att lösa problem med signalkabeln. Men du kan vara lugn i vetskapen om att en av våra erfarna tekniker kommer att kunna lokalisera orsaken till ditt felmeddelande ”ingen slingsignal”. Vår robotexpert Robert finns tillgänglig i norra Stockholm och Uppsalaområdet för service och installation av robotgräsklippare. Kontakta honom redan idag och låt honom ta hand om ditt problem. Med hans mångåriga erfarenhet och kunskap kommer din robotgräsklippare att vara i gång igen på nolltid!

Gör följande innan du kontaktar oss

Innan du kontaktar våra tekniker för felsökning av slingsignal bör du gå igenom följande checklista. Detta hjälper dig att avgöra om det finns några uppenbara problem som kan lösas utan extra kostnader. Om inget dyker upp efter att ha gått igenom listan, tveka inte att kontakta oss så skickar vi en tekniker för att ta hand om ditt problem så snart som möjligt.

Din checklista: felsökning signalkabel

 • Har du ström till laddstationen?
  • För att robotgräsklipparen ska fungera behöver den en signal från laddstationen. Av den anledningen måste laddstationen vara strömsatt (en lysdiod om laddstationen ska lysa)
 • Är robotgräsklipparen aktiv?
  • Kan du ha av misstag avaktiverat körschemat?
  • Är robotgräsklipparen påslagen, dvs ON?
 • Har kabeln avsiktligen blivit avkapad? Här nedan listar vi vanliga orsaker till varför signalkabeln har blivit avkapad
  • Ogräsplockning, någon drar av kabeln vid ogräsplockning
  • Trädgårdsarbeten, spade eller något liknande har kapat av kabeln
  • Förändringar av fasad, i samband med husbyggen så har signalkabeln blivit avkapad
  • Skadedjur har gnagt av kabeln
  • Stenar och rötter har skadat kabeln i samband med marksättningar eller att rötter som har skaft av begränsningskabeln
  • Efter ett åsknedslag som har bränt av kabeln
  • Kabeln har legat fastspikad ovanpå marken och i samband med lövräfsning så har kabeln blivit avkapad
  • Kabeln har legat upp i dagen och solen har gjort isoleringen skör och vittrats sönder

Kontaktar du oss så är det 99% sannolikhet att du har Husqvarnas standardkabel eller liknande. Då är det bättre att dra om kabeln med våran säkerhetskabel till robotgräsklippare i annat fall så kommer du att få upprepade fel med kabelbrott

Standardpris: felsökning signalkabel

Felsökning signalkabel hemma hos Markoolio

Boka en tid redan idag!

Gör som Markoolio och boka in en av våra robotexpeter för avhjälp med kabelbrottet.

Boka tid för felsökning signalkabel

På TrädgårdSmart förstår vi hur svårt och frustrerande det kan vara att felsöka problem med signalkabeln till en robotgräsklippare. Vår expert är utrustade med de senaste verktygen och know-how som krävs för framgångsrik felsökning av kabelbrott. Så tveka inte att boka en tid hos oss och låt Robert ta hand om ditt problem.

10 dagar netto, se även köpvillkoren längst ned på sidan.
Du kommer att bli kontaktat för en bekräftelse av din bokning.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Nyinstallerad robotgräsklippare i drift på gräsmattan
Driftsättning
Försäljning av robotgräsklippare med hemleverans
Leverans
Leverans efter försäljning av robotgräsklippare.
Upppackning
Driftsättning av en ny robotgräsklippare
Installation

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur TrädgårdSmart kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Den vanligaste orsaken till att kabeln till en robotgräsklippare går sönder är ett blixtnedslag under sommaren. Detta kan skada begränsningskabeln, som måste bytas ut. Försäkringsbolagen täcker vanligtvis sådana skador som en del av sina villkor.

Du kan boka en tid för felsökning med TrädgårdSmart via vårt kontaktformulär. När din bokning är bekräftad får du en kalenderinbjudan med ytterligare information.

Vår robotexpert har omfattande kunskap och erfarenhet av robotgräsklippare och är utrustade med de senaste verktygen och teknikerna för att reparera kabelbrott. Om ett kabelbrott inte kan repareras kan han ge detaljerad information om alla tillgängliga alternativ så att du kan fatta ett välgrundat beslut.