Professionell installation av robotgräsklippare

När du väljer oss för installation av robotgräsklippare i Uppsala och Stockholm kan du känna dig trygg med att vår installatör som är mycket erfaren och kunnig i sitt yrke. Med hjälp av vår montör av robotgräsklippare kan du vara säker på en lyckad installation oavsett märke eller modell. Robotexperten Robert ser till att du kommer i gång med din robot redan samma dag.

Varför du ska anlita Robert?

TrädgårdSmart är det företag du behöver för installation av robotgräsklippare i Stockholms- och Uppsalaregionen. Med flera hundratals framgångsrika installationer redan i bagaget är Robert en erfaren och pålitlig installatör som snabbt och enkelt kan sätta upp din helt nya robotgräsklippare på nolltid. Du kan glömma att spendera flera dagar på knän för att fästa robotgräsklipparens begränsningskabel runt tomtgränsen – med TrädgårdSmart kan du snart njuta av nyklippt gräs med minimal ansträngning.

Robert erbjuder inte bara en helt stressfri installationsupplevelse, utan han har också ovärderlig kunskap om robotgräsklippare som kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när du väljer den perfekta modellen för dina behov. Så om du letar efter en professionell installation av robotgräsklippare från en erfaren expert bör TrädgårdSmart vara ditt förstahandsval. Du kommer snart att kunna njuta av perfekt välklippt gräs utan några problem!

Spela video om Installation av robotgräsklippare Stockholm och Uppsala

Installation robotgräsklippare Stockholm Uppsala

Robert på TrädgårdSmart är en mycket erfaren och kunnig säljare och installatör av robotgräsklippare i norra Stockholm och Uppsala. Han har hjälpt kunder att installera sina robotgräsklippare i många år och erbjuder överlägsen expertis och kundservice för varje projekt han tar sig an. Med sin omfattande kunskap och erfarenhet, kan du vara säker på att din robotgräsklippare installeras korrekt och snabbt.

Kontakta Robert redan idag för service och installation av robotgräsklippare i norra Stockholm och Uppsalaområdet med kringliggande orter.

Telefon: 010-214 61 50

E-post: [email protected]

Robotfabrikat som vi installerar

Robotgräsklippare har blivit alltmer populära under de senaste åren och erbjuder husägare ett effektivt sätt att underhålla sina gräsmattor. Vi är stolta över att kunna erbjuda installationstjänster för robotgräsklippare av alla märken och modeller, oavsett märke. Vårt team har stor erfarenhet av att installera märken som Husqvarna Automower, Honda, Solo by AL-KO, Robomow och McCulloch, samt nyare märken som Ambrogio, Wolf Garten och Gardena.

Populära fabrikat

Mindre frekventa fabrikat

Installatör av robotgräsklippare

Robert är en mycket erfaren installatör av robotgräsklippare i Stockholm och Uppsala med omnejd. Med en mängd kunskap och expertis hjälper Robert dig med att installera din robotgräsklippare på ett enkelt sätt och ser till att den är i gång på nolltid. Vi förstår hur viktigt det är det är viktigt att ha en välskött och vackert underhållen gräsmatta, och vår installationstjänst för robotgräsklippare ger dig den perfekta lösningen.

Vi ser till att hela installationsprocessen blir problemfri. Robert kommer till ditt hem vid en överenskommen tidpunkt och bedömer det område där begränsningskabeln behöver installeras samt platsen av robotgräsklipparens laddstation. Därefter börjar han arbeta och installerar försiktigt och exakt begränsningskabeln runt gräsmattan på ett effektivt sätt.

Du som redan har köpt en robotgräsklippare

Om du redan har en robotgräsklippare kan du enkelt boka ett möte för installation och få det gjort snabbt och bekvämt. Efter att ha bekräftat tidsbeställningen kommer vi att ge dig ett detaljerat förslag som beskriver det planerade datumet och klockslaget för installationen av robotgräsklipparen.

Vi hjälper dig med köpet av en robotgräsklippare

När du är på jakt efter en ny robotgräsklippare har vi allt du behöver. Vår expert kan ge dig skräddarsydda råd och vägledning i valet av rätt robotgräsklippare för din trädgård och dess unika förutsättningar. Dessutom kan vår erfarna tekniker ta hand om installationen av robotgräsklipparen – så att du inte behöver oroa dig för någonting. Läs vår köpguide robotgräsklippare för bättre förståelse för vilken gräsklippare som passar dina gräsytor bäst.

Installation med motordriven kabelläggare

Våra motoriserade kabelläggare är särskilt utformade för att göra installationen av begränsningskabeln till robotgräsklippare mer säker och effektivare. När Robert installerar dessa kablar ser han till att de hamnar på cirka 5 centimeters djup i marken*; detta garanterar stabilitet och minskar risken för att kabeln skadas.

Vanliga orsaker till kabelbrott

Vanliga orsaker till kabelbrott är i samband med lövräfsning, marksättningar, spadar, ogräsplockare, lekande barn och djur som gnagt av kabeln. Kabelbrott förekommer oftare då begränsningskabeln till robotgräsklipparen monteras på marken. Som du säkert förstår är kabelbrott av kantkabeln mindre förekommande när kabeln grävs ned och om kabeln är kraftig. Av det skälet är det alltid säkrare med en kabel som ligger under markytan än ovanpå om du vill undvika driftstörningar.

Säkrare med mantlad kabel

Det fruktade felmeddelandet ”Ingen slingsignal” kan vara en stor frustration som får robotgräsklipparen sluta att fungera. Detta problem orsakas vanligtvis av ett kabelbrott på grund av vanliga yttre skador, marksättningar och gnagande djur som sorkar. För att undvika långa driftstopp och extra kostnader i samband med felsökning och reparationer kan jag starkt rekommendera en tjockare mantlad säkerhetskabel till robotgräsklipparen.

Din tekniker Robert kommer att gå igenom de olika kabelkvaliteter med dig innan installationen påbörjas. Med dessa kablar av högre kvalitet på plats kan du vara säker på att din robotgräsklippare fungerar felfritt i många år.

Fördelar med nedfräst kabel

Undvik kabelbrott

Snyggt och städat

Monterat av en expert

Installation av robotgräsklippare
med garanti

När begränsningskabeln är installerad ser vi till att robotgräsklipparen är korrekt placerad och programmerad för det utsedda klippområdet på gräsmattan. Vi hjälper dig att konfigurera alla inställningar samt att ta fram en skräddarsydd gräsklippningsplan som fungerar med dina preferenser och önskemål. Som ett resultat härav kan du vara säker på att din robotgräsklippare kommer att fungera och är konfigurerad redan från första start.

Vi är dedikerade till att ge dig den bästa möjliga installationsupplevelsen, eftersom vi förstår att detta kan ha en inverkan på din robotgräsklippares prestanda. Vi strävar också efter att ge snabb kundservice och rådgivning både före och efter installationen.

Din trygghet, vår garanti

Din robotgräsklippare installeras med största omsorg och precision för att garantera högsta möjliga säkerhet. Trots detta kan kabeln ibland behöva efterjusteras utifrån terrängen eller när vi har blivit ombedda att avvika från tillverkarens specifikationer. Vi genomför alltid rigorösa tester efter att installationen av robotgräsklipparen har gjorts för att garantera optimal prestanda, men det finns inga garantier för att installationen kommer att hålla.

Därför rekommenderar vi alltid att du kontaktar oss om ett problem uppstår, så att vi kan diagnostisera och åtgärda det så snart som möjligt. Vi är alltid tillgängliga för att svara på alla frågor eller funderingar du kan ha om installationen av din robotgräsklippare, och vi strävar efter att ge kunderna den bästa servicen.

Vårt mål - att det ska fungera som det var tänkt

På TrädgårdSmart är vi måna om att ge dig en stressfri upplevelse med din robotgräsklippare. För att säkerställa detta erbjuder vi våra kunder support även efter installationen om ett problem skulle uppstå. Denna hjälp är inte begränsad till att bara ge råd – om något har gjorts fel från vår sida så åtgärdar vi det med ett återbesök. Även om det bara är en inställning på robotgräsklipparen som du inte kan komma på, hjälper vi dig mer än gärna via ett telefonsamtal.

Standardpris för installation av robotgräsklippare

Gör det här innan vi installerar din robotgräsklippare

Innan jag installerar robotgräsklipparen är det viktigt att du förbereder gräsmattan för att få optimala resultat. En oförberedd gräsmatta kan leda till att robotgräsklipparen inte kan navigera och klippa alla gräsytor ordentligt, vilket resulterar i en otillfredsställande yttäckning.

Högt gräs kan till exempel dölja den begravda begränsningskabeln, vilket gör det svårt för mig att se om kabeln är korrekt installerad. Dessutom kan utbredda buskar eller rabatter också hindra mig från att komma fram med min kabelläggare och kabeln kommer då att läggas längre in på gräsmattan vilket resulterar i att du får mer gräs att trimma.

 

Därför rekommenderar jag starkt att du vidtar åtgärder för att se till att din gräsmatta är så förberedd som möjligt innan jag kommer till dig. På så sätt kan jag installera robotgräsklipparen snabbt och effektivt samtidigt som vi säkerställer en fullständig täckning av din gräsmatta.

Framkomlighet för maskin

För att jag ska kunna utföra sitt arbete effektivt och ändamålsenligt krävs minst en meters avstånd längs tomtgränsen. När det finns föremål som plankor, båttrailers och stenhögar som blockerar vägen kommer jag att runda dessa hinder vilket resulterar i att roboten inte kommer att klippa dessa gräsytor där föremålen en gång har legat. Dessutom är det viktigt att klippa ner häckar, buskar och trädgrenar så att kabeln kan läggas närmare deras rotsystem. Detta gör att du får mindre gräs som behöver trimmas ner längs häckar, under buskar och nära stammar.

Bättre yttäckning

Att ta bort stubbar i trädgården är ett bra sätt att göra området mer lämpligt för robotgräsklippning. Min professionella stubbfräsningstjänst är ett effektivt sätt att bli av med oönskade stubbar samtidigt som du slipper ytterligare kostnader för framkörningen. Jag använder en kraftfull maskin som fräser ned stubben ner under marknivå, så att du får en plan och jämn gräsyta för robotgräsklipparen. Med min stubbfräsning kan du vara säker på att inga levande rötter lämnas kvar. Dessutom gäller RUT-avdrag för denna tjänst – vilket innebär att du kan kräva tillbaka 50 % av arbetskostnaden. Avdraget gör vi direkt på fakturan och du slipper göra några avdrag i skattedeklarationen.

Checklista inför bokad installationsdag:

Fakta basinstallation av robotgräsklippare

Kabelläggning med maskin
Montering av begränsningskabel med kabelläggare

En basinstallation av robotgräsklippare innebär att vår installatör av robotgräsklippare installerar din robotgräsklippare med det materiel som ingår i köpet av tjänsten. Med hjälp av en motordriven kabelläggare fräser Robert ner begränsningskabeln i gräsmattan där detta är möjligt. Det gör att du får en garanterat professionell installation av robotgräsklipparen med minskad risk för kabelbrott. Kraftigare och mantlad kabel gör kabeldragningen och installationen bra mycket säkrare mot kabelbrott än med standardkabel.

Kabelläggning för hand
Manuellt arbete

Där eventuella rötter, buskar, stenar och blommor som står i vägen spikas kantkabeln fast med plastmärlor uppe på gräsmattan. Vi rekommenderar att synlig kabel täcks med ett lager med jord för en snabbare överväxt av kabeln.

Efter cirka två till fyra veckor döljs både fästmärlorna och kabeln av gräset. Hur lång tid det tar styrs av gräsmattans växtkraft. Installationen sker enligt de rekommenderade mått och anvisningar som framkommer i instruktionsboken för just din robotgräsklippare. 

Beroende på trädgårdens utseende och förutsättningar gör installatören vissa justeringar av de här måtten.

Komplettering och tilläggsarbeten
Extra arbeten som ligger utöver uppdraget

Du som kund betalar bara för faktisk dragen kantkabel. Kopplingar, anslutningar och arbetskostnad för kabeldragningen ingår. Men arbete som ligger utanför uppdraget tillkommer. Exempel på sådana tjänster, dragning under stenplattor, spårning i cement, asfalt och berg. 

Utöver installationen av robotgräsklippare så kan du anlita oss för flera tilläggstjänster. Du har rätt till rutavdrag på de flesta trädgårdsarbeten som vi utför, och du slipper betala för framkörningen eftersom vi är redan på plats. Genom att ta bort exempelvis träd, buskar, stenar och stubbar blir det lättare för robotgräsklipparen att sig fram. Gräsklipparen arbetar också mer effektivt med färre hinder på gräsytan. 

Våra tilläggstjänster:
Utförs i mån av tid, så boka innan:
  • Stubbfräsning
  • Häckfräsning
Behov av efterjustering av kantkabel
Behov av efterjustering av kantkabel

Även om du har fått en professionell installation av robotgräsklipparen kan du som kund behöva göra mindre justeringar av begränsningskabeln själv efter ett tag. Självklart hjälper vår installatör av robogräsklipparen dig med justeringen om du inte klarar av att göra det själv eller om felet beror på vår montör.

Kostnad tillkommer om behovet av en efterjustering beror på att du har bett oss att frångå tillverkarens rekommendationer och anvisningar. Av den anledningen rekommenderar vi alltid att tillverkarens anvisningarna följs.

Körschema och inställningar
Robotgräsklipparens inställningar

Om du är hemma när vi installerar gör installatören inställningar på robotgräsklipparen helt efter dina önskemål. Är du inte hemma görs en inställning anpassad efter hur din trädgård ser ut, och utifrån vad vi har tidigare kommit överens om.

Genomgång och överlämnande
Efter utförd installation

När installationen av robotgräsklipparen är klar besiktar vi installationen tillsammans med dig. Vi går igenom robotgräsklipparens funktioner och skötselanvisningar. Vi besvarar dina frågor och går igenom dina funderingar.

Slutligen signerar du vårt installationsprotokoll när du känner dig trygg med vårt överlämnande.

Uppföljning och teknisk support
Efter installationen

Precis som när vi är ute på en fri tomtbesiktning delar vi frikostigt med oss av vår kunskap. Så gör vi även under och efter installationen av din nya robotgräsklippare. En del råd kommer du att komma ihåg och annat kommer att falla i glömska, men vi kommer att hålla dig uppdaterad.

Vi håller dig uppdaterad med våra nyhetsbrev och vi finns alltid tillgängliga med teknisk support. För ett sömlöst och bekvämt ägande av robotgräsklipparen kommer vi gärna tillbaka till dig innan vintern och hämtar din robot för årsservice och vinterförvaring.

Läs manualen
Viktigt att gå igenom användarmanualen

Läs manualen men du kan hoppa över avsnitten om monteringen av den nya robotgräsklipparen för den gör vi åt dig. Även om vi lägger in ett klippschema åt dig så kan den behövas finjusteras vid behov och gräsmattans växtkraft. Exempelvis efter en renovering av gräsmatta behöver de allra flesta kunder öka robotens klippfrekvens då gräsmattans växtkraft har fått ökad tillväxt efter vår behandling.  

Boka installation av robotgräsklippare!

Vill du ha en robotgräsklippare installerad hemma i din trädgård eller på ditt företag? Vi erbjuder installationstjänster i norra Stockholm och hela Uppsala län. Boka in en erfaren tekniker för installation av robotgräsklipparen redan idag.

För att boka en tid för installation av robotgräsklippare är det bara att fylla i formuläret här nedanför. Ange önskat datum eller önskad veckodag så ska jag se till att försöka tillgodose din begäran. Sedan kommer du att få en bekräftelse på din bokning via e-post.

Vänta inte – boka en tid idag och få din robotgräsklippare installerad snabbt och professionellt av expert!

10 dagar netto, se även köpvillkoren längst ned på sidan.
Du kommer att bli kontaktat för en bekräftelse av din bokning.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Kabelläggare för att installera en robotgräsklippare
Installation
Kabeldragning av begränsningskabel
Installation av robotgräsklipparens laddstation
Montering och inkoppling
Signalkabeln kopplas in till laddstationen
Driftsättning efter installation av robotgräsklippare
Driftsättning
Kontroll och inkörning av en ny robotgräsklippare

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur TrädgårdSmart kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Du kan självklart installera robotgräsklipparen själv, men av erfarenhet så blir installationen bättre utförd av oss. Vi har utfört 1000-tals installationer vilket gör oss till väldigt erfarna montörer av robotgräsklippare. Dessutom får du kabeln nedgrävd med hjälp av vår motordrivna kabelläggare.

Vi kan installera en robotgräsklippare så länge det inte är tjäle i marken eller snö på gräsmattan. Det innebär att vi kan i princip installera robotgräsklippare året runt om bara vädret tillåter det.

Du betalar en startavgift som täcker våra kostnader för etablering och framkörning, konsultation och genomgång av trädgård, programmering av robotgräsklipparen, uppstart och testkörning av robotgräsklipparen. Till startavgiften tillkommer en kostnad för själva kabeldragningen av robotgräsklipparens begränsningskabel.

Självklart garanterar vi våra installationer av robotgräsklipparen under förutsättning att vi har fått följa tillverkarens rekommendationer och anvisningar. Däremot om du som kund har önskat att vi gör frånsteg från rekommendationerna så upphävs garantin för den delen av arbetet där frånsteget har skett.

I grundavgiften för kabeldragningen ingår vår standardkabel. Dock rekommenderar vi alltid en uppgradering till våran säkerhetskabel för att på så sätt undvika onödiga kabelbrott. Brott på kabeln orsakas oftast av fysiskt åverkan, gnagare, marksättningar och av att rötter eller stenar i marken skaver mot tunna sköra begränsningskablar.

Ja, vi säljer även robotgräsklippare. Våra varumärken som vi säljer är AL-KO, Honda och vi förmedlar försäljning av Husqvarna Automower.