Häckfräsning

Enkel och smidig metod för att få bort en häck smärtfritt.

När du behöver ta bort häcken och få en ny fräsch trädgård är vi det bästa valet. Vi erbjuder professionell häckfräsning till konkurrenskraftiga priser. Vi tar hand om hela processen, från att få bort häcken till att plantera en ny, med noggrannhet och effektivitet. Oavsett om du är privatperson, bostadsförening eller företag kan du lita på oss för pålitligt och smidigt arbete.

TrädgårdSmart 100% kundtrygghet

Att ta bort häck på egen hand

- varför det inte är bästa valet

Att försöka ta bort häcken själv kan verka som en ekonomisk lösning, men kom ihåg att det är en tidskrävande och ansträngande process. Det innebär mycket grävning, och om du väljer att anlita en grävmaskinist kan det skada och kompaktera marken, vilket försvårar framtida trädgårdsprojekt. Dessutom tillkommer kostnader för transport och bortforsling av trädgårdsavfall och uppgrävd jordmassa.

Välj ett smartare alternativ – låt oss sköta din häckfräsning. Vi använder vår stubbfräs för att effektivt fräsa bort häckens stubbar och rötter, vilket sparar både tid och energi. Häckfräsning är det bästa sättet att röja undan en häck, och resultatet är alltid överlägset jämfört med att göra arbetet själv.

Sparar du tid och ansträngning och låt oss ta hand om att avlägsna häcken åt dig. Boka en tid för häckfräsning idag och ta första steget mot en mer välkomnande och underhållsfri trädgård.

Varför du bör välja oss för att ta bort häcken

Har du redan tagit bort överdelen på din häck men sitter fast med det envisa rotsystemet? Eller kanske du helt enkelt vill bli av med hela häcken för att fräscha upp trädgården? I båda fallen har vi lösningen.

Med vår tjänst häckfräsning tar vi smidigt och effektivt bort både häcken och rotstammen. Vi använder en särskild stubbfräs, som vanligtvis används för att flisa ned stubbar, för att även fräsa bort häcken. Detta eliminerar risken för att nya skott ska börja växa i framtiden och det sparar dig tid och ansträngning.

Så låt oss hjälpa dig att rensa bort häcken och skapa en mer inbjudande och lättunderhållen trädgård. Välj oss för din häckfräsning och vi garanterar att du inte blir besviken. Boka en tid för häckfräsning idag och ta första steget mot en mer välkomnande och underhållsfri trädgård.

Vilka tjänster kan ni erbjuda?

Låt oss göra hela det tunga trädgårdsarbetet åt dig.

Följande arbetsmoment erbjuder vi i samband med borttagning av häck.

Före nedtagning av en häck innan stubbfräsningen

Nedtagning av häck

 • Nedtagning av häck med röj- och motorsåg
 • Trädgårdsavfallet samlas på hög intill där den gamla häcken stod, alternativt läggs i en container för vidare bortforsling

Bortfräsning av häckens stubbar

 • Stubbar och rötter fräser vi bort med hjälp av våra stubbfräsar
 • Max fräsdjup är 30 cm. Det som kan begränsa fräsdjupet är berg eller annat hårt material
 • Fräsbredd cirka 60 centimeter. Jorden där vi har fräst blir porös och luftig vilket gynnar rottillväxten av en ny häckplanta
Häck efter nedtagning och häckfräsning
Nyplanterad thujahäck efter att den gamla häcken blev stubbfräst

Plantering av en ny häck

Vi kan hjälpa dig med nyplanteringen av en ny häck där den gamla häcken stod.

 • Planteringsdjup enligt leverantörens anvisningar
 • Jordborrning görs vid behov
 • Nyplantering av nya häckplantor
 • Jordförbättring görs normalt med planteringsjord cirka 3-4 säckar per meter
 • Bevattning, när den nya häcken är planterad så återstår endast bevattningen för dig. Vi rekommenderar att du följer leverantörens anvisningar noga.

Pris häckfräsning

Vi utför häckfräsning åt privatpersoner, bostadsföreningar och företag. Priset för häckfräsningen och tilläggstjänster framkommer här nedan. Den gäller för privatperson med rätt till rutavdrag. Rutavdrag kan göras på arbetskostnaden och dras direkt på fakturan. Bortforsling av trädgårdsavfall ingår ej i nedanstående priser.

Fördelar med häckfräsning

Att gräva bort en häck är en arbetskrävande uppgift som kan förvandlas till en enkel process med hjälp av häckfräsning. Denna innovativa metod för häckborttagning erbjuder en mängd fördelar som gör det till det bästa valet för både villaägaren och bostadsrättsföreningen. Låt oss utforska de många fördelarna med att använda häckfräsning för att enkelt avlägsna häcken.

Effektivitet

Genom häckfräsning kan du snabbt och enkelt ta bort hela häcken, inklusive dess rötter. Detta sparar både tid och ansträngning jämfört med manuell borttagning.

Kostnadseffektivt

Häckfräsning är en effektiv metod för att avlägsna en häck som sparar tid och är en mer ekonomisk lösning än att gräva bort häcken med en grävmaskin.

Säkerhet

Med häckfräsning minimeras risken för personskador som kan uppstå vid manuell borttagning av häckar. Detta garanterar att hela processen utförs säkert och effektivt.

Stubbfräs, för stubbfräsning i Uppsala och Stockholm
Flexibilitet

Häckfräsning kan användas på olika typer av häckar, oavsett deras storlek eller densitet. Detta gör det till en mycket praktisk lösning för alla typer av trädgårdsarbete.

Ingen stor maskin behövs:

Häckfräsning kräver inte stor utrustning, vilket gör det möjligt att utföra arbetet även på platser med begränsad åtkomst.

Förhindrar oönskad tillväxt:

Genom att fräsa bort hela häcken, inklusive dess rötter, förhindrar du oönskad tillväxt i framtiden. Detta innebär att du behöver bekymra dig mindre över att häcken kommer tillbaka.

Att välja häckfräsning för att ta bort din häck är det smartaste och mest kostnadseffektiva valet. Det sparar tid och ansträngning med tillförlitliga resultat. Varför gräva och slita när en häckfräs kan göra jobbet åt dig?

Oavsett storlek och typ av häck, är vi här för att hjälpa dig. Låt oss göra arbetet medan du njuter av din rena trädgård. Kontakta oss idag för en offert och upplev fördelarna med häckfräsning.

Boka din häckborttagning nu!

Är du redo att röja bort häcken från din trädgård? Boka din häckborttagning redan idag! Vi kommer att komma direkt till din tomt och ta hand om allt, från häckfräsning till bortforsling av trädgårdsavfall. Du behöver bara sitta tillbaka och njuta av din nya, underhållsfria trädgård.

Ange dina önskemål om datum eller dag i veckan vid bokning, så anpassar vi vår planering efter dina behov. Efter bokning får du en bekräftelse via e-post. Vi utför häckfräsning och häckborttagning i både Stockholm och Uppsala. Boka nu och ta steget mot en trädgård utan häckar. Klicka här för att boka din tid för häckfräsning idag!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Adress
10 dagar netto, se även köpvillkoren längst ned på sidan.
Välj tilläggstjänster
Vi kontaktar dig för att bekräfta datum och tid.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Nyhetsbrev

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur TrädgårdSmart kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är info@tradgardsmart.se

Häckfräsning i Uppsala. ta bort häck med stubbfräsning.
Häckfräsning i Uppsala.

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Vi tar ut en framkörningsavgift och därefter betalar du per meter häck som vi tar bort. Aktuell prislista finner du på hemsidan eller kontakta oss för en gratis offert.

Det absolut enklaste sättet att få bort buskar är med en stubbfräs. Precis som vi rensar bort häckar så kan vi dessutom fräsa bort buskar.

 1. Röjsåg, för att röja bort växtligheten ovan mark.
 2. Yxa, gärna en du inte är speciellt rädd om eller som du kan slipa om.
 3. Spett, välj ett spett i härdat stål med gärna med plastöverdrag som ger dig ett bra grepp.
 4. Spade med spetsigt udd, så du kan gräva och hugga av rötter på en och samma gång.

Du kan få bort häcken själv om du har gott om tid och gillar att anstränga dig hårt. Följ anvisningarna under fliken ovanför ”Hur gräver man upp en häck?”.

Däremot om du vill spara på kropp och själ så anlitar du oss om du vill få bort häcken snabbt och smidigt.

När vi fräser bort häcken så tar vi samtidigt bort rötterna. Det är samma typ av maskin som vi använder för stubbfräsning vid borttagning av trädstubbar.

För att ta bort en häck effektivt, rekommenderar vi att använda häckfräsning, en maskinell metod som snabbt och effektivt bryter ned och tar bort både häck och rötter. Denna process minimerar fysisk ansträngning och tidsåtgång jämfört med traditionellt manuellt arbete.

Kostnaden för att gräva bort en häck kan variera beroende på häckens storlek och svårighetsgraden av jobbet. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och tydliga kostnadsförslag för häckborttagning. Ta gärna kontakt med oss för en skräddarsydd offert.

Om häcken är på din fastighet har grannen inte rätt att ta ned den utan ditt tillstånd. Säkerställ alltid att klara överenskommelser finns på plats innan någon form av häckborttagning påbörjas. Vid osäkerheter, konsultera lokala lagar och förordningar.

I både Uppsala och Stockholm finns det ett antal företag som specialiserar sig på att avlägsna häckar med hjälp av häckfräsning. Dessa inkluderar TrädgårdSmart, GENTAS och GTS-Trädgård.

Dessa företag erbjuder professionella tjänster för häckborttagning, vilket säkerställer en snabb, säker och effektiv process. De har rätt utrustning och expertis för att hantera alla typer av häckar, oavsett deras storlek eller komplexitet.