Gräsmatteskötsel

Punktinsatser för din gräsmatta i Stockholm och Uppsala!

Gräsvårdstjänster med punktinsatser

Gräsvårdstjänster för ditt behov

TrädgårdSmart hjälper dig med gräsmatteskötseln på en proffsnivå som vanligtvis planskötare använder. Vi gör din gräsmatta vacker med expertkunskap och proffsutrustning som är standard för att ta hand om gräsmattor.

Med våra specialdesignade punktinsatser fokuserar vi på att förbättra din gräsmattas vitalitet och estetik. Vi erbjuder lösningar som hjälper gräset att frodas och ligger till grund för fortsatt renovering av gräsmattan.

Vårt expertteam jobbar med att hitta och lösa problem som dålig jord, dålig dränering eller brist på näring. Vi gör detta för att din gräsmatta ska kunna växa sig stark och grön.

Vårt serviceprogram:

Hos TrädgårdSmart är vi medvetna om att varje gräsmatta har sina unika behov och kräver skräddarsydd vård. Därför erbjuder vi allt från punktinsatser till paketlösningar, designade för att öka din gräsmattas hälsa och skönhet.

Anpassat vårdprogram för olika behov

Punktinsatser för olika behov

Vertikalskärning

Tar bort mossa och dött gräs

Vertikalskärning

Vertikalskärning är avgörande för gräsmattans hälsa och innebär borttagning av thatch och mossa. Denna process främjar syresättning, förbättrar dräneringen, och underlättar näringsupptag till gräsets rötter, vilket stimulerar tillväxt och skapar en tätare, motståndskraftig gräsmatta. Vertikalskärning är en oumbärlig del av professionell gräsmatteskötsel för en hälsosammare och robustare gräsyta.

Hålpipsluftning

Luckrar upp kompakta jordar

Luftning av gräsmattan

Hålpipsluftning är essentiellt för en frisk gräsmatta. En maskin tar upp små jordpluggar, vilket ökar syretillförsel till rötterna, underlättar vatten- och näringsupptag och förbättrar dräneringen. Detta leder till en tätare och mer motståndskraftig gräsmatta, som står emot torka och sjukdomar bättre. Metoden är idealisk för kompakta, hårt trampade eller leriga gräsmattor, och hjälper gräset att växa sig starkt.

Stödsådd

Stödsådd med maskin

Stödsådd med maskin

Stödsådd med en overseeder är avgörande för gräsmattans underhåll, effektivt för att fylla i glesa områden genom att sprida nya gräsfrön över befintliga ytor. Detta verktyg möjliggör precis distribution av frön för optimal jordkontakt, främjar snabb grodd och skapar en tätare, mer enhetlig gräsmatta. Processen förbättrar även estetiken och ökar motståndskraften mot sjukdomar och extremväder.

Gödsling

Flytande och granulerat gödsel

Gödsling

Gödsling är avgörande för en tät gräsmatta, med två huvudtyper: flytande och granulerat. Flytande gödsel ger snabba näringsämnen för skadat gräs, medan granulerat släpper ut näringsämnen långsamt, främjande jämn tillväxt och grönska. Gödsel med kväve, fosfor och kalium stärker gräsets motståndskraft mot sjukdomar, ogräs och torka. Valet mellan flytande och granulerat beror på gräsmattans behov för optimal hälsa.

Gräsklippning

Vid behov kan vi klippa gräset

Gödslingsprogram för sommaren

Gräsklippning är viktigt för en tät och hälsosam gräsmatta. Regelbunden klippning gör gräset tjockare och fördelar resurser jämnt, vilket leder till enhetlig tillväxt. Rätt klipphöjd främjar djupare gräsrötter, ökar tåligheten mot torka och sjukdomar. Det minskar också ogräs genom att begränsa deras etableringsmöjligheter. En välklippt gräsmatta bidrar till en hållbar trädgårdsmiljö.

Lövblåsning

Vi städar gräsytorna på gräsavfallet

Städning av gräsmattan

Att ta bort trädgårdsavfall som thatch och jordpluggar efter vertikalskärning och hålpipsluftning är viktigt för en frisk gräsmatta. Detta avfall kan annars kväva gräset. Borttagning främjar syresättning och soljuspenetration, vilket är avgörande för gräsets näringsupptag och vattenabsorption. Det minskar också risken för sjukdomar och skadegörare. En ren och välunderhållen gräsmatta är mer motståndskraftig och behåller sin skönhet längre.

Fördelar med våra punktinsatser

Att ta hjälp av TrädgårdSmart för vissa jobb i trädgården kan ha en markant positiv effekt på din gräsmatta. Vårt team med erfarna planskötare använder ny teknik och effektiva metoder för att snabbt fixa särskilda problem.

Om du väljer oss för att lufta gräsmattan, så nytt gräs eller ge extra näring, får du lösningar som passar just din trädgård. Vi jobbar för att snabbt och på lång sikt göra din gräsmatta grönare, tätare och starkare.

Punktinsats

Välj en eller flera behandlingar av din gräsmatta.

Per tjänst:

1 990 kr

Upp till 500 m2

Priset är inklusive moms och efter rutavdrag.

Paketpris

Vi förbereder din gräsmatta för fortsatt renovering.

4 990 kr

Upp till 500 m2

Priset är inklusive moms och efter rutavdrag. Kostnad för uppsamling av trädgårdsavfall tillkommer.

Tilläggstjänster

Våra tilläggstjänster är utformade för att komplettera och förbättra den övergripande skötseln av din gräsmatta.

Begär offert

RUT-avdrag på arbetskostnaden

Tillvalstjänster enligt önskemål.

Våra proffsprodukter

Komplettera med våra proffsprodukter för garanterat bättre resultat.

Flytande gödsel

Gräset tar lätt upp flytande gödsel genom sitt bladverk.

Granulerat gödsel

Långtidsverkande gödselgranulat upp till 12 veckor.

Gräsfrön

Gräsfrön har hög kvalitet för stödsådd av gräsmattan.

Varför välja TrädgårdSmart?

Varför välja oss för vård av din gräsmatta?

Genom att anlita TrädgårdSmarts tjänster för din gräsmatta får du många fördelar. Du slipper besväret med att hyra proffsmaskiner själv. Vårt team har med sig allt som behövs för att din gräsmatta ska blomstra, vilket ger dig tillgång till proffsmaskiner utan extra kostnad eller krångel.

Du undviker också problemet med att hantera och returnera tunga maskiner, samt risken för att de går sönder, vilket kan bli kostsamt och tidskrävande. Med TrädgårdSmart är din gräsmatta i trygga händer.

Vår expertis och våra planskötares erfarenhet garanterar att din gräsmatta får rätt behandling baserat på dess unika behov. Vi hanterar allt från att identifiera problem till lösning, vilket ger dig en lummig gräsmatta utan tidskrävande arbete och oförutsedda problem.

Låt oss ta hand om det tunga arbetet så att du kan njuta av en vacker och välskött gräsmatta. Välj TrädgårdSmart för en tjänst som gör din gräsmatta till grannskapets avundsjuka.

Skräddarsydd lösning

Varje tjänst är anpassad till din gräsmattas exakta behov.

Proffsutrustning

Tillgång till specialistutrustning utan extra kostnad.

Effektivitet

Snabb och målinriktad åtgärd för omedelbara förbättringar.

Långsiktiga resultat

Våra insatser bidrar till en hälsosammare och mer robust gräsmatta över tid.

Frågor och svar

Experttjänster för gräsmattor

Vanliga frågor om våra tjänster

Frågor och svar

Har du frågor om våra tjänster för gräsmatteskötsel? Här är några av de vanligaste frågorna vi får, tillsammans med utförliga svar för att ge dig djupare insikt och förståelse för hur vi kan förbättra din trädgård.
Vertikalskärning rekommenderas att utföras en till två gånger per år, beroende på gräsmattans skick och det klimat du befinner dig i. Våren eller tidig höst är ideala tider för detta eftersom gräset är i aktiv tillväxt.

Hålpipsluftning förbättrar rötternas tillgång till syre, vatten och näringsämnen genom att bryta upp kompakt jord. Detta stärker gräsmattans motståndskraft mot torka, sjukdomar och ger en tätare och mer livskraftig gräsbevuxen yta.

Vi börjar med en grundlig utvärdering av din trädgård för att identifiera specifika behov. Baserat på denna analys, din gräsmattans nuvarande skick, samt lokala miljöbetingelser, rekommenderar vi den mest lämpliga behandlingsplanen.

Relaterade artiklar

En lösning för din gräsmattas specifika behov

Att vända sig till TrädgårdSmart för gräsmatteskötsel är att välja en partner som förstår vikten av en välhållen trädgård. Vi erbjuder en rad specialiserade tjänster såsom vertikalskärning, hålpipsluftning, och skräddarsydd gödsling, som alla syftar till att maximera din gräsmattas potential.

Med tillgång till proffsutrustning och ett team av erfarna planskötare, säkerställer vi att din gräsmatta får precis vad den behöver. Våra metoder är inte bara effektiva utan också skonsamma mot miljön och säkra för dina nära och kära.

Låt oss ta hand om din gräsmatta, så du kan njuta av en vacker och hållbar trädgård året om. Vänta inte, kontakta oss redan idag för att se hur vi kan förvandla din trädgård!

Kontakta Robert!

Vi är här för att göra din trädgårdsdröm till verklighet. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och låt TrädgårdSmart bli din partner för att skapa en vacker och välskött trädgård.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Step 1 of 2
Fyll i för- och efternamn
Välj typ av fråga

Våra samarbetspartners

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få uppdaterad information, nyheter, insikter eller erbjudanden.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.