Stubbfräsning för att ta bort stubbar

Det enklaste sättet att bli av med sina stubbar i Uppsala och Stockholm är när du anlitar oss för stubbfräsning. Vi tar bort en eller flera stubbar snabbt och enkelt med vår smidiga och kraftfulla stubbfräs. Dessutom får du alltid ett fast pris innan arbetet påbörjas.

Professionell stubbfräsning

Stubbfräsning för att ta bort stubbar går snabbt och är tryggt för både din hälsa och trädgårdsmiljön. Av den anledningen ska du anlita oss för professionell stubbfräsning. Det blir tryggt för både dig och miljön jämfört med om du skulle göra arbetet själv. Att anlita oss för stubborttagningen innebär att din arbetsinsats blir helt riskfri.

Innehållsförteckning

Stubbfräsning Uppsala och norra Stockholm

Robert hjälper dig med att bli av med dina stubbar med stubbfräsning i Uppsala och Stockholm. Notera att under högsäsong kan det vara väldigt svårt att få tag på Robert. Därför blir det lättast för dig att boka en tid direkt här på hemsidan.

Innan arbetet påbörjas kommer du att få ett fast pris för borttagningen av stubbarna. På så sätt behöver du inte oroa dig för oväntade extra kostnader.

Varför stubbfräsning?

Stubborttagning med stubbfräsning är det snabbaste och smidigaste sättet att bli av med stubbar jämfört med om du skulle göra arbetet själv, eller om du skulle låta någon annan gräva bort stubben.

- Bortgrävd stubbe skadar marken

Att gräva bort en stubbe eller ta bort den för hand ger ett större avtryck och skadar marken mer än om stubborttagninen sker med en stubbfräs. Det beror på att någon måste gräva ur runtomkring stubben för att kunna såga bort stubben från rotklumpen. Däremot lämnar stubbfräsningen bra mycket mindre avtryck på mark och kringliggande omgivning.

- Stubbfräsning är miljövänligt

Genom att ta bort oönskade stubbar från fällda träd med en hydraulisk stubbfräs får du träflis som en restprodukt. Träflisen kan du sedan med fördel återanvända som marktäckare i rabatter eller under buskar för att hålla ogräset borta och bevara fukten i marken.

Med stubbfräsning blir du av med dina stubbar helt utan användning av onödiga kemikalier som annars skulle kunna förstöra den biologiska mångfalden.

- Kostnadseffektivt med rutavdrag

När du anlitar oss för att ta bort dina stubbar får du mer tid över och sparar pengar än om du skulle försöka få bort stubbarna på egen hand. Enligt skatteverkets regler för rutavdrag på trädgårdsarbete kan avdrag göras på hela arbetskostnaden för stubbfräsningen av stubbar, rötter, häckar, och buskar. Det resulterar till att priset för stubbfräsningen blir 50% lägre på arbetskostnaden.

Du blir av med stubbarna snabbt och enkelt

Vi erbjuder stubbfräsning i Stockholm och Uppsala till ett fast pris. Hör av dig till oss idag så kommer vi ut för att avgöra vilka stubbar du behöver få bort och ger dig en exakt offert. Om du accepterar vårt erbjudande kan stubbfräsningen utföras samma dag – det uppstår alltså inga kostnader för dig förrän efter att jobbet är utfört!

Snabbt & Effektivt

Våra stubbfräsningstjänster kan ge dig en snabb och enkel lösning för att ta bort stubbar och deras rötter. Bli av med fula trädstubbar utan krångel! Lita på att vi levererar högkvalitativa resultat för stubborttagningen.

Tryggt & Säkert

När vi tar bort stubben med vår stubbfräs slipper du anstränga din rygg, armar och ben. Med vår skyddsutrustning tar vi bort stubben på ett säkert och tryggt sätt. Investera i vår tjänst för att få jobbet gjort på rätt sätt!

Träflis till återanvändning

När stubben slipas avlägsnas stubben av en maskin som maler stubben till små träflisor. Stubbfräsen fungerar med hjälp av ett roterande skiva med tänder som snurrar snabbt och bryter ner stubben till träflis. Träflisen kan du sedan återanvända som marktäckare i buskar och rabatter.

Låg kostnad för stubbfräsningen

På vårt företag erbjuder vi kostnadseffektiva tjänster för borttagning av stubbar med rätt till rutavdrag. Vi förstår vikten av att ta bort stubbar på ett säkert och effektivt sätt, och därför använder vi toppmodern utrustning för stubbfräsningen.

Före stubbfräsningen Vallentuna Stockholm Efter stubbfräsningen Vallentuna Stockholm

Var stubbfräser vi?

Vi utför stubbfräsning i Stockholm och Uppsala med kringliggande orter. Robert har alltid med sig sin rejäla Bandit stubbfräs på sina arbeten i nedanstående orter.

Stubbfräsning i Uppsala:

 • Uppsala
 • Storvreta
 • Björklinge
 • Bälinge
 • Lövstalöt
 • Almunge
 • Sävja
 • Vattholma
 • Gamla Uppsala
 • Knivsta
 • Alsike
 • Hallstavik
 • Bålsta
 • Enköping

Stubbfräsning i Stockholm:

 • Solna
 • Järfälla
 • Sollentuna
 • Täby
 • Lidingö
 • Sigtuna
 • Upplands Väsby
 • Österåker
 • Sundbyberg
 • Danderyd
 • Vallentuna
 • Upplands-Bro
 • Norrtälje
 • Vaxholm

Du är välkommen att boka en helt kostnadsfri stubbesiktning för en offert eller en tid för att få dina stubbar borttagna. Oavsett vilket besökstyp du bokar så har vi oftast stubbfräsen med oss i våra bilar. Det innebär att du kan snabbt bli av med stubbarna om du accepterar vårt anbud på plats.

Att anlita professionell stubbfräsare

Det mest skonsammaste sättet för att bli av med en trädstubbe i trädgården är när du anlitar oss för ta bort trädrötter och stubbar med vår stubbfräs.

Maskinen vi använder är både smidig och kompakt vilket gör att den tar sig lätt fram nästan var som helst. När vi fräser en stubbe med vår maskin så fräser stubbfräsen enkelt ned veden till träflis.

Träflisen kan du senare återanvända som fyllnadsmaterial i gropen som blir kvar efter stubbfräsningen, marktäckare i rabatter eller för kompostering.

Före stubbfräsningen
Innan stubben avlägsnas finns det flera alternativ att välja mellan för att effektivt bli av med stubben. En vanlig metod är att bryta ned stubben till flis med en stubbfräs. Stubbfräsningen gör arbetet mycket enklare än om du skulle ta bort stubben själv vilket är väldigt slitsamt och tidsödande.
Efter stubbfräsningen

Efter stubbfräsningen av stubben och rötterna får man kvar en restprodukt i form av träflis. Träflisen kan sedan användas som marktäckare för att ge isolering och vattenhållning i rabatter och runt buskar. Vidare bidrar detta också till att minska ogrästillväxten.

Stubbfräsning i Uppsala och Norra Stockholm

Robert Hammar driver TrädgårdSmart

Vår stubbfräsare i Uppsala och norra Stockholm

Robert utgår ifrån Bälinge i Uppsala och fräser stubbar i hela Uppsala och norra Stockholm.

Av Robert kan du också få hjälp med val av en robotgräsklippare som passar din fastighet och förutsättningar, service och installation av gräsklipparen. Förutom att han kan hjälpa dig med att bli av med stubbarna så är han expert på gräsmattor och robotgräsklippare samt monterar luftvärmepumpar.

Pris för stubbfräsning

Det är flera faktorer som avgör priset för stubbfräsningen. Bredd, höjd och träslag är grundläggande saker som sätter priset för arbetet.

Vårt grundpris är baserat på att stubbens diameter är max 70 centimeter bred, inklusive rotben, stubbens höjd är max 30 centimeter, och att fräsdjupet blir cirka 10 cm ner under marknivån för gran- och tallstubbar. Är stubben bredare, högre eller av annat träslag bidrar det till ett högre pris för borttagning av stubben

Om det är en häck som ska tas bort kan det tillkomma en kostnad för nedtagning av häcken med röjsåg. Detsamma gäller även vid borttagning av en buske. Vad stubbfräsningen kostar i slutändan får du alltid reda på innan arbetet påbörjas. Angivna priser är efter rutavdrag på arbetskostnaden och exklusive framkörning.

Låt ett proffs sköta stubbortagningen

Boka en tid idag

Sammanfattningsvis är det säkrare, tryggare och miljövänligare för dig att hyra in oss för att fräsa bort dina stubbar. Dessutom sparar du både pengar och tid när du får dina stubbar bortfrästa av oss jämfört om du skulle hyra en stubbfräs och försöka göra arbetet själv. Det beror på att vi har all den utrustning och erfarenheten som krävs för att få arbetet utfört.

Du kan känna dig trygg när du anlitar TrädgårdSmart för borttagning av dina trädstubbar. Vi är godkända för F-skatt och vi har företags- och ansvarsförsäkring.

10 dagar netto, se även köpvillkoren längst ned på sidan.
Vi kontaktar dig för att bekräfta datum och tid.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Stubbfräsning i Uppsala
Uppsala
Robert
Stubbfräsning i Stockholm
Stockholm
Tomas
Stubbfräsning i Sollentuna
Sollentuna
Robert
Stubbfräsning i Ekerö
Ekerö
Tomas

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur TrädgårdSmart kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Vi har kraftfulla stubbfräsare som vi använder när vi flisar bort stubbar och rötter vilket gör att arbetet går ganska fort. Färskt virke, storlek på stubben, trädslag och markunderlag är faktorer som avgör hur tidsödande arbetet kan bli.

Om hela stubbens rotsystem skall avlägsnas kostar det alltid mer. Oftast är det inte nödvändigt om inte ett nytt träd eller buskar ska planteras på samma plats.

Klippig och stenig mark är en risk och kan skada vår stubbfräs vilket gör att priset går upp. Det kan också bli nödvändigt att gräva ur runt stubben för att kunna ta bort stenar som annars kan skada maskinen.