Pris för stubbfräsning och vad som påverkar kostnaden

Pris för stubbfräsning av stubbar, häckar och buskar påverkas av flera saker. Vad stubborttagningen kommer att kosta baseras flera olika parametrar.

Här på sidan har jag samlat information om vilka faktorer och omständigheter som vi tar hänsyn till när vi sätter vårt pris. Om det är enkelt att bli av med stubbarna så ger det ett lägre pris medan försvårade omständigheter gör att priset blir högre.

För att ta bort stubben och rötterna kan det finnas dolda hinder under marken som kan påverka det slutliga priset. Här är några exempel på sådana hinder:

 • Stenig mark
 • Stenklippor

Dessa omständigheter kan göra arbetet svårare och påverka priset.

Stubbfräsning i Stockholm

Innehållsförteckning

Varför anlita oss?

Att ta bort stubbar med en stubbfräs är det enklaste och det mest ekonomiska sättet för dig att bli av med dina stubbar. Vår stubbortagning är kostnadseffektiv och ofta billigare än att hyra en stubbfräs och göra arbetet själv.

Du kan spara både tid och pengar genom att anlita oss i stället. Av den anledningen är det därför smartare att anlita oss om du vill bli av med stubbar, häck och buskar.

Låt oss göra jobbet åt dig, det blir enklare

Skulle du hellre vilja ta bort stubbar på egen hand så ta dig en tankeställare. Det är inte alltför sällan jag blir kontaktade för att avsluta borttagningen eftersom arbetet var alldeles för krävande.

Men ingen panik, jag tar hand om det tråkiga jobbet åt dig så att du kan koppla av och njuta av en stubbfri trädgård! Är det en stor stubbe som ska tas bort så tar arbetet flera dagar att utföra om du gör det för hand. 

Pris för stubbfräsning och faktorer som påverkar kostnaden

Vi på TrädgårdSmart erbjuder våra tjänster till:

 • Privatpersoner
 • Bostadsrättsföreningar
 • Församlingar
 • Företag
 • Golfklubbar
 • Sportanläggningar
 • Kommuner

När jag presenterar våra affärsförslag, tar vi hänsyn till olika faktorer när jag beräknar kostnaden för stubbfräsningen. Du kan hitta mer information nedan för att få en klar bild på vad vi behöver i våra beräkningar.

Vi strävar alltid efter att erbjuda tydliga och enkla förslag för att underlätta för våra kunder.

Stubbens diameter

Vi fräser inte bara toppen av stubben utan hela stubben och dess rotsystem. Det gör att hela stubbens diameter inklusive rotben tas med i beräkningen av priset för stubbfräsningen. I standardpriset ingår fräsning av stubbar med en diameter på upp till 70 cm.

Pris för stubbfräsningen påverkas av stubbens bredd
Pris för stubbfräsningen påverkas av stubbens bredd

Häckens längd

Vi fräser bort häckens rötter till ett fast löpmeterpris. Fräsdjupet är ca 10 centimeter vilket är fullt tillräckligt om du ska så nytt gräs. Efter vår häckfräsning så kan du jämna av marken med hjälp av en dressraka.

Häckfräsning med häckborttagning

Står häcken kvar så kan vi hjälpa dig med att såga ned häcken åt dig med vår röjsåg. Sedan fräser vi bort stubbar och rötter efter borttagningen av häcken. Det gör att du blir av med häcken utan att behöva gräva.

Fräsdjup

Oftast brukar det vara fullt tillräckligt med att vi fräser ned stubben tio centimeter under marknivån. Det innebär att det finns tillräckligt med utrymme för att fylla igen och jämna av ytan med dressjord för sedan så nytt gräs.

För djupfräsning ned till vad vår stubbfräs klarar av på c:a 35 centimeter så tillkommer det en extra avgift.

Fräsning av större rotsystem

Den kostnad för stubbfräsningen som anges i våra affärsförslag baserar sig på angiven diameter. I vissa fall kan det bli att vi behöver fräsa mer än vad som var överenskommet.

Det beror på att rötter har legat dolda strax under markytan och uppenbarar sig i samband med fräsningen. På grund av detta tas en extra avgift ut.

Antalet stubbar som ska stubbfräsas

Ett större antal stubbar som ska stubbfräsas på ett och samma ställe lämnar jag en offert på hela arbetet. Det innebär att du får ett lägre pris för stubbfräsningen på efterföljande stubbar som ska tas bort utöver den första stubben.

Stenig mark

 • Stenklippor
 • Stenig mark
 • Husgrunder och betongfundament

Dessa faktorer kan skada stubbfräsen och påverkar då priset för stubbfräsningen. För att kunna fräsa stubben kan extra arbete krävas, som att gräva runt stubben eller ta bort stenar.

Sammantaget påverkar dessa faktorer den slutliga kostnaden för stubbfräsningen.

Vad kostar stubbfräsningen - pris stubbfräsning
Svårtillgänglig stubbe intill husfasad och brunn.

Sammanfattning av faktorer som påverkar priset för stubbfräsning

Vårt pris för stubbfräsning bestäms av en mängd saker. Här är en kort sammanfattning av vad som kan påverka ditt slutliga pris för stubbfräsning:

 • Stubbens diameter: Priset baseras på hela stubbens diameter inklusive rotben
 • Häckens längd: Vi fräser bort häckens rötter till ett fast löpmeterpris
 • Fräsdjup: Standarddjupet ligger på tio centimeter under marknivån. För djupare fräsning tillkommer en extra avgift
 • Större rotsystem: Om vi behöver fräsa mer än vad som ursprungligen var överenskommet på grund av dolda rötter tillkommer en extra avgift
 • Antal stubbar: Ett större antal stubbar som ska stubbfräsas på samma plats kan sänka priset per stubbe
 • Stenig mark och andra hinder: Om det finns stenar, husgrunder eller betongfundament som kan skada stubbfräsen, kan det kräva extra arbete och därmed påverka priset.

För att få en mer precis kostnad för stubbfräsningen är det bäst att kontakta oss direkt. Vi strävar alltid efter att ge dig det mest kostnadseffektiva och praktiska sättet att ta bort stubbar, häckar och buskar.

Anlita oss att ta bort dina trädstubbar

När du anlitar oss för din stubbfräsning, får du mer än bara vårt arbete. Du får också vår expertis och vår erfarenhet. Vi har den nödvändiga utrustningen för att utföra arbetet effektivt och säkert.

Dessutom har vi kännedom om eventuella hinder som kan påträffas under processen, och vi vet hur man hanterar dem.

Professionell stubbfräsning till ett pris du kan lita på

Med oss behöver du inte oroa dig för att arbetet blir för krävande, vi tar hand om allt. Jag ger dig också ett tydligt och fast pris för stubbfräsningen baserat på dina specifika behov.

Vi strävar efter att erbjuda en tjänst som är både prisvärd och av hög kvalitet. Så när du undrar över vad stubbfräsning kostar, så vet du att vi är det bästa valet för prisvärd och professionell stubbfräsning.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Kontakta Robert
Step 1 of 2
Fyll i för- och efternamn
Välj typ av fråga

Frågor och svar

Kontakta oss om du inte får svar på dina frågor här nedan.

Ja, priserna vi presenterar inkluderar rutavdraget för stubbfräsningen. Det är viktigt att notera att rutavdraget endast gäller för privatpersoner. Avdraget görs direkt på fakturan enligt Skatteverkets regler för rutavdrag. Detta innebär att du som kund inte behöver genomföra några extra steg – vi hanterar hela processen åt dig. Du betalar endast det belopp som anges efter rutavdraget på fakturan. På detta sätt blir det både bekvämt och ekonomiskt fördelaktigt för dig att anlita oss för stubbfräsning.

För att mäta diametern på stubben bör du inkludera rotbenen i din mätning. Detta beror på att bredden på stubben mäts för själva fräsbredden. Detta innebär att när vi pratar om ”stubbens diameter”, avser vi hela bredden av stubben inklusive dess rotben. För att beräkna kostnaden för stubbfräsning använder vi den totala bredden som underlag. Detta hjälper oss att ge dig ett fast pris. Eventuella avvikelser från de angivna måtten kan justeras i den slutliga kostnaden.
Vi fräser vanligtvis 10 cm under marknivån, om inget annat har överenskommits. Detta djup är tillräckligt för att täcka över det hål som bildas när stubben och rotsystemet har frästs bort. Efter att fräsningen är klar kan du enkelt fylla i hålet med jord och så nytt gräs. På så sätt återställer du snabbt din trädgård till dess tidigare skick, men utan den oönskade stubben.

Nej, vi hyr inte ut vår stubbfräs. Anledningen till detta är att vår företagsförsäkring inte täcker uthyrning av utrustning. Din säkerhet är vår högsta prioritet. För att säkerställa att arbetet utförs på bästa sätt, har vi ett professionellt och erfaret team som hanterar all utrustning. Tack för att din förståelse.

Om du har för avsikt att hyra en stubbfräs bör du vara försiktig. Detta är inte en uppgift för nybörjaren och det kan vara farligt om du inte vet vad du gör. Innan du hyr en stubbfräs, rekommenderar vi att du läser vår artikel om uthyrning av stubbfräsar och vad du bör tänka på. I artikeln kommer du att hitta värdefull information om hur du hanterar denna maskin på ett säkert och effektivt sätt. Du kommer att bland annat lära dig att förstå de potentiella riskerna och hur du undviker dem.

Det finns ingen övre gräns för antalet stubbar vi kan fräsa. Vi har kapacitet och resurser för att kunna fräsa någon enstaka stubbar till ett stort antal stubbar. Vid behov kommer vi att använda fler stubbfräsare för att säkerställa att arbetet utförs snabbt och till din belåtenhet. Vi strävar alltid efter att leverera den bästa möjliga servicen, oavsett storleken på uppdraget.
Självklart! Hos oss på TrädgårdSmart får du alltid ett fast pris på stubbfräsningen innan arbetet påbörjas. Vi strävar efter att vara transparenta med våra priser för att undvika oväntade kostnader. När vi har diskuterat dina specifika behov och granskat uppdraget kommer du att få ett fast pris för arbetet. Detta innebär att du vet exakt vad du kommer att betala för tjänsten, vilket gör det enkelt för dig att planera din budget. För att undvika missförstånd så finns vi tillgängliga för eventuella frågor du har om vår prissättning eller process.

För att bestämma kostnaden för stubbfräsning tar vi hänsyn till flera faktorer, inklusive:

 1. Stubbens diameter
 2. Platsen där stubben befinner sig
 3. Tillgängligheten till området
 4. Andra relevanta faktorer

På TrädgårdSmart strävar vi alltid efter att erbjuda bra priser samtidigt som vi håller hög kvalitet på vårt arbete. För att få en exakt uppskattning av kostnaden, rekommenderar vi att du kontaktar oss direkt. På så sätt kan vi diskutera dina specifika behov och ge dig en skräddarsydd offert.

Ja, vi tar även hand om rötterna som är anslutna till stubben. Med vår stubbfräsning tar vi inte bara bort den synliga delen av stubben, utan även rötterna som ligger i marken. Detta säkerställer att inga hinder kvarstår när du är redo att använda marken för andra ändamål.

Utöver stubbfräsning av träd, erbjuder vi på TrädgårdSmart även tjänster för att fräsa bort häckar, buskar och rotsystem. Vi förstår att även dessa kan utgöra ett hinder i din trädgård, och vi är redo att hjälpa till. Vi har kunskapen och erfarenheten för att ta bort envisa häckar till mer omfattande rotsystem. Genom att anlita oss får du en ren, jämn yta att jobba med, vilket gör att du kan förverkliga dina landskapsdrömmar utan problem.

Läs mer om stubbfräsning

Rutavdrag för stubbfräsning i Uppsala och Stockholm
Stubbfräsning

Dra nytta av förmånliga rutavdrag för stubbfräsning med oss!

Känner du till skattelättnaden känd som ”rutavdrag för stubbfräsning”?I detta inlägg kommer vi att dyka djupt in i vad rutavdrag för stubbfräsning innebär, särskilt för de boende i Uppsala och Stockholm. Men som alltid är det bäst att dubbelkolla med Skatteverket eller med oss för att säkerställa att tjänsterna uppfyller alla nödvändiga kriterier.

Läs mer »
Här berättar vi hur en stubbfräs fungerar.
Stubbfräsning

Hur fungerar en stubbfräs – En detaljerad genomgång

I det här inlägget kommer vi att utforska den fascinerande världen av stubbfräsar och bekanta oss med deras funktioner, fördelar och nackdelar. Mekaniska och handhållna stubbfräsar: perfekta för hemmafixaren!Dessa maskiner finns oftast för uthyrning och ett utmärkt val för dig som vill ta bort en eller två mindre stubbar från trädgården.

Läs mer »
Vanliga frågor om stubbfräsning, hur hög får stubben vara?
Stubbfräsning

Vanliga frågor om stubbfräsning besvarade

Stubbfräs – en effektiv maskin för att avlägsna trädstubbar. Stubbfräsning är en oumbärlig del av trädgårdsskötsel som effektivt hanterar det vanliga problemet med oönskade trädstubbar. Vad kan man göra med en stubbfräs?En stubbfräs är ett mycket flexibelt verktyg som kan användas för att fräsa bort alla sorters stubbar, oavsett om de kommer från nedfällda träd, häckar eller buskar.

Läs mer »
Picture of Robert Hammar

Robert Hammar

Robert Hammar är ägare och grundare av TrädgårdSmart.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på ett hjärta för att betygsätta!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än så länge! Snälla var den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart...

Följ oss på sociala medier!

Vi beklagar att det här inlägget inte var användbart för dig!

Låt oss förbättra det här inlägget!

Berätta för oss hur vi kan förbättra det här inlägget?

Lämna en kommentar


Registrera dig för vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om nya inlägg och ämnen som är aktuella för säsongen.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.